Procedure nieuwe eigenaar van een Register Holland Classebureau Zeevaart B.V. (RHC) bekend schip:

Nadat de overschrijving van het schip bij de notaris is afgerond, regelt de notaris de inschrijving van de nieuwe eigenaar bij het Kadaster.

Indien de notaris dit niet regelt, dient de nieuwe eigenaar zelf de inschrijving bij het Kadaster te regelen, u kunt dit online regelen: www.kadaster.nl

U ontvangt als nieuwe eigenaar van het schip een Kopie Kadaster.

Met dit Kopie Kadaster kunt u het klassecertificaat bij RHC van uw schip laten aanpassen op uw naam:

  1. Stuur of mail het Kopie Kadaster naar RHC met het verzoek u als nieuwe eigenaar te registreren.
  2. De administratie van RHC registreert u als nieuwe eigenaar en stuurt u en ILenT een kopie van het gewijzigde klassecertificaat.
  3. De nieuwe eigenaar dient zelf de wijziging overheidscertificaten aan te vragen bij ILenT, dit kan via de website www.ilent.nl. Mocht u op deze site een aanvraagformulier voor een certificaat niet kunnen vinden, dan kunt u de optie zoekopdracht gebruiken.
  4. De nieuwe eigenaar stuurt na ontvangst van een kopie klassecertificaat via de mail, het originele klassecertificaat met de oude eigenaar op naar RHC; Vaartweg 3 -2a 8861KV Harlingen.
  5. Na ontvangst van het originele klassecertificaat met de oude eigenaar stuurt RHC per ommegaande het gewijzigde klassecertificaat naar de nieuwe eigenaar.

U staat nu als nieuwe eigenaar geregistreerd bij het Kadaster en alle certificaten van uw schip staan op uw naam.

Wij van RHC wensen u veel plezier en een goede omzet toe met uw schip.