Nieuwsbrief RHC oktober

Hoog tijd om wat te vertellen over RHC.
Sinds 1 juni 2018 zijn we echt van start gegaan en een maand later verhuisd naar Beverwijk. De aandelenoverdracht is in augustus helemaal rond gemaakt. RHC is geen onderdeel meer van de ‘Van Dijk Expertise Groep’ en is dus geheel onafhankelijk. September is traditioneel de maand dat we de boel (digitaal) kunnen aanharken, uithijgen (= vakantie vieren) en de lijnen uitzetten voor de lange termijn. Dit hebben we nu ook gedaan, maar we hebben duidelijk het buffertje gemist dat in het voorjaar voor deze periode wordt opgebouwd.

RHC / Limdal
We zijn erg blij met de ‘garage’ in Beverwijk. Niet omdat we het kantoor achter de roldeur als ideale locatie beschouwen, maar omdat we een samenwerking hebben met het kantoor dat bovenaan de trap zit: Limdal. Het is de bedoeling dat Limdal en RHC vanaf 1 januari 2019 bij elkaar horen.

Brochure aandeel-certificaten
De aandelen van Limdal ga ik kopen, maar om de aandelen te kunnen kopen zoek ik nog wel kapitaal. Hiervoor is een plan bedacht, het plan om aandeel-certificaten te verkopen. Iedereen die graag een ontwikkelend, groeiend en florerend klassebureau, met speciale aandacht voor de zeilvaart wil, kan er niet omheen: ‘koop deze certificaten.’ Wij maken dan van RHC/Limdal een klein internationaal klassebureau voor de MKB-scheepseigenaar. Voor de geïnteresseerden is een brochure beschikbaar waar we alles tot in detail uitleggen. De voorgangers van RHC de stichting RH en de stichting BZ waren opgezet van uit de zeilschippers, met deze aandeel-certificaten gaat dat door. Een groeiend RHC zal het beter mogelijk maken om deze schepen ook onder een andere vlag te laten varen en in andere gebieden op de wereld.

Nieuwe werknemer
Sinds 1 oktober is RHC een werknemer rijker. Vera Hoogenberg is als leerling surveyor in dienst gekomen. Vorig jaar heeft ze haar afstudeerscriptie bij RHC gedaan, als allereerste werknemer. En daarvoor heeft ze bij RH in Steenwijk stage gelopen. Vera heeft 17 oktober diploma-uitreiking op de Hogeschool Leeuwarden en mag zich dan scheepbouwkundig ingenieur noemen. (Alhoewel ze zelf meestal iets Engels zegt 😉) Ik verheug me erop om haar wegwijs te maken in het doolhof van blauwe en witte rules en haar alle schepen te laten zien, zodat ze straks de schepen zelfstandig kan keuren.

Het team
Afgelopen week hebben ons eerste werkoverleg gehad, waardoor we ook een foto van het hele team konden maken. Dat is al een heel team niet?

Oké we hebben een beetje gesmokkeld want ook Limdal staat erop, vlnr: Hinco Veenstra; Lya Tigelaar (introductie overbodig); Vera Hoogenberg (leerling surveyor RHC); Kees Meijer (hoofd certificering RHC); Anton Dalhuijsen (directeur Limdal); Paul Samson (surveyor Limdal)

Kwaliteitssysteem
Ons werkoverleg was erg nuttig maar het is ook een eis uit ons kwaliteitssysteem. We zijn dan ook aardig onderweg naar het ISO 9001 certificaat. De voorlopige planning is dat we dit eind januari 2019 zullen behalen.

De traditionele schepenbeurs
Bij de traditionele schepenbeurs in Den Helder op 9, 10 en 11 november hebben we een stand geboekt. Dit is de gezelligste beurs van Nederland dus dachten we dat jullie daar wel langs zullen komen. We kunnen dan een praatje maken en toelichting geven op de huidige situatie en plannen.

Het mailadres
Ons centrale mailadres, is tegenwoordig class@rhcnl.com. Ja we hebben internationale ambities, dus ook een internationaal adres. Vergeet het oude, iets met klassebureau en een min streepje, daarmee kom je niet meer bij Lya aan. Als je via class@rhcnl.com mailt is het de standaard procedure van Lya om dat mailtje in het digitale dossier van het schip op te bergen dan kunnen we het altijd terugvinden. Als je alleen naar hveenstra@rhcnl.com mailt dan geven we daar geen garantie op. En ik leg niet uit waarom. 😊

Ten slotte
Ik verheug me er op om iedereen weer te spreken, de schepen weer te mogen beoordelen en Vera bij jullie aan boord voor te stellen, dus tot snel.