Nieuwsbrief RHC december 2021

Geachte eigenaren en schippers,

Onze wens is in vervulling gegaan, wij zijn verhuisd naar Harlingen. Harlingen is de thuishaven van veel zeeschepen en de ligging is voor de medewerkers gunstiger. Beverwijk was nuttig om de overname van LMS soepel te laten verlopen, maar nu kregen we in Harlingen de kans om een klein kantoor te huren. Dit kantoor is te klein voor ons papieren archief, dus dit hebben we tijdelijk opgeslagen. In de komende maanden gaan we eraan werken ook het papieren archief naar Harlingen te verhuizen. We zijn echter nog steeds maar ongeveer één dag in de week op kantoor. Dus langskomen mag, de koffie is klaar, maar wel vooraf even informeren of we er zijn.

Ons nieuwe adres is:

RHC en LMS
Vaartweg 3 -2a
8861 KV Harlingen

De papieren scheepsdossiers hebben we in een opslag staan, wij willen de dossiers zo spoedig mogelijk naar Harlingen verhuizen, maar de ruimte hiervoor is nog niet gereed.

Hierdoor hebben wij niet direct toegang tot de papieren dossiers (de oude geschiedenis van het schip).

De meeste informatie hebben wij digitaal voorhanden, maar mocht u informatie nodig hebben uit de oude geschiedenis, dan duurt het langer dan normaal om deze informatie te presenteren.

Nieuwe werknemer

Vanaf januari 2021 zal Kees Meijer (Hoofd certificering) niet alleen de scheepsdossiers controleren en het klassecertificaat ondertekenen, maar ook 4 uur per week als ondersteuning voor Hinco bij RHC komen werken. Kees zal Hinco vooral met directeurs taken ondersteunen.

Voortgang Steije van der Kuip

Steije kan tuigage en jaarlijkse inspecties te water ondertussen geheel zelfstandig uitvoeren. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om wat makkelijker de survey’s in te plannen. Houdt er rekening mee dat het in het voor- en najaar ons hoogseizoen is, waardoor op korte termijn inplannen vaak niet mogelijk is. Ook tekeningenkeur wordt dan lastiger, omdat de surveyors dan aan boord de survey’s uitvoeren. Vooral nieuwbouwprojecten en verbouwingen graag buiten de drukke periodes proberen te plannen, voor deze projecten is vaak veel tekeningenkeur nodig en hiervoor moeten de surveyors op kantoor zijn.

Aanpassingen medicijnlijst

Er is een wijziging regeling veiligheid zeeschepen, bijlage 5 medische uitrusting. U kunt de wijzigingen lezen in de Staatscourant nr. 45892 d.d. 19 november 2021.

Immersion Suits

Afgelopen zomer kregen we het bericht dat er bij meerdere Port State Controle (Wereldwijd) diverse schepen waren waar bleek dat de (gekeurde) Immersion Suits niet voldeden. Het probleem dat gevonden werd betrof vooral de ritsen. Deze sloten niet of waren niet naar behoren onderhouden.

Wij zouden ons kunnen voorstellen dat er de komende tijd, door PSC, hier meer naar gekeken wordt. Ons advies zou zijn om de pakken preventief na te kijken en te testen of de ritsen naar tevredenheid werken. En om te kijken of de onderhoudsadviezen van de producenten gevolgd zijn (nadat ze zijn gekeurd door een keuringsbedrijf).

Als u de RHC en LMS nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen kunt u zich hiervoor afmelden bij class@rhcnl.com